HUNGARY'S

magyar hírportál

Gáspár Bea azért nem kapott munkát, mert cigány

loading...

loading...

Egy kampány kedvéért Gáspár Bea is megosztott egy negatív történetet a múltjából, ami származása miatt érte.


Megosztom veletek életemnek azt az igaz momentumát, ami engem 18 évesen nagyon megérintett. Hogy miért? Ezt csak az érzi, érti meg igazán, aki olyan, mint én! Aki cigány. Mert hiába van ugyanolyan tudás birtokában, mint egy nem cigánynak,őt mégsem választják. #afélelmeklegyőzői #ismerjmegnebánts #unicefhungary És mielőtt támadnának, ez nem fizetett hirdetés, csak a @afelelmek és az általuk képviselt dolog megérintett. Én is átéltem sok diszkriminatív dolgot, de ezt fiatalon nagyon rosszul viseltem! Örülök ennek a kampánynak @unicefhungary Köszönöm, hogy elmondhattam! #iamgipsy

5,346 Likes, 387 Comments – @gasparbea on Instagram: “Megosztom veletek életemnek azt az igaz momentumát, ami engem 18 évesen nagyon megérintett. Hogy…”

Cigány vagyok. Nem gondolom, hogy a bemutatkozáshoz ezt is mondani kell! Ez nem egy betegség, amiből majd kigyógyulok. Így születtem és így is halok meg! Cigányként! Miért vagyok más? Mitől néznek máshogy rám? Ezt a kérdést gyakran tettem fel magamnak! És nem értettem! Sok rossz élményem van. Talán az egyik meghatározó az, amikor 18 éves voltam. Érettségi után az osztálytársaim mind kaptak állást! Én apukámmal mentem pár állásinterjúra, amit az osztálytársaim is ajánlottak, hogy van felvétel. A tapasztalat lehangolóan rossz élmény! Apukám büszkén kísért mindenhová engem. Nem zavart, ami szemmel látható, hogy cigány. Igen! Barna a bőre. Mindenhol elutasítottak: Sajnos betelt! Kb. a 4-5. munkahely után összenéztünk és apu legyintett: “nem baj”! Ő egyből értette, hogy mi a szitu!

– “mesélte” Instagramon megosztott videójában Gáspár Bea.

Én hiába vagyok fehér bőrű, ápolt, jól öltözött, a “büdös cigány” jelzőt nem tudom levetkőzni! Sokat töprengtem: ha ugyanabban az osztályban végeztünk, kb. ugyanolyan az érettségi bizonyítványunk eredménye, akkor miért? Igen! Azért, mert cigány vagyok! Nem vagyok ugyanolyan! A cigány fiataloknak nem jár egy esély? Ez ma is probléma! Sajnos, pedig ez már 27 éve történt!

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...