HUNGARY'S

magyar hírportál

Tragédia: inkább a halált választotta az a 17 éves lány, aki képtelen volt feldolgozni, hogy megerőszakolták

loading...

Inkább a halált választotta az a 17 éves lány, aki könyvet írt a mentális betegségeivel való küzdelméről, és akit gyerekkorában megerőszakoltak.

loading...

Noa Pothoven már régóta hangoztatta, hogy meg szeretne halni, és egy könyvet is írt Winning or Learning címen a mentális betegségeivel való küzdelmeiről. A 17 éves, Arnhem városában élő holland lány – akit még gyerekkorában megerőszakoltak – a múlt vasárnap hunyt el otthonának nappalijában, egy kórházi ágyon, miután már egy ideje éheztette magát, jóllehet halálának pontos körülményei nem ismertek. Hollandiában egyébként legális az eutanázia, és már a 12 éves gyerekek is kérhetik, amennyiben az orvos úgy ítéli meg, hogy az adott beteg szenvedése valóban kibírhatatlan.

Egy nappal a halála után az Instagram-oldalán Noa Pothoven egy szívszorító bejegyzéssel jelentkezett, amiben tragikus döntéséről fejtette ki a gondolatait. Mint írta, az élet számára elviselhetetlen lett, így képtelen tovább folytatni azt. Miután kiskorában megerőszakolták őt, poszttraumás stressz zavar jelentkezett nála, de depresszióval és anorexiával is küzdött. Először 11 éves korában erőszakolták meg, majd két másik alkalommal is.

Utolsó bejegyzésében ezt írta:

„Jó ideig gondolkodtam azon, vajon megosszam-e ezt, de úgy döntöttem, mindenképpen megteszem. Néhányotokat biztosan meglep, de a tervem már egy ideje megvan. Egyből a lényegre is térek: maximum 10 napon belül meghalok. Kimerültem az évekig tartó harcok és küzdelmek után. Egy ideje abbahagytam az evést és az ivást, ugyanis rengeteg beszélgetés után arra jutottam, hogy az életem és a szenvedésem elviselhetetlen lett. Bár még lélegzem, de már nem élek” – írta Noa Pothoven. A szülei azt mondták, mindent megtettek, hogy segítsenek a lányuknak, és reménykedtek abban, hogy találnak valamiféle kezelést, ami opció lehetett volna Noának.

Noa Pothoven egyébként más, sérülékeny fiataloknak kívánt segíteni, akiknek szintén küzdelmes az életük.

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...