HUNGARY'S

magyar hírportál

Igazi szörnyeteg: rendszeresen bántotta és terrorizálta a családját egy nagykanizsai férfi, iszonyatos dolgokat művelt velük

loading...

A rokonokhoz menekültek a gyerekek.

loading...

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és fizikailag is bántalmazta feleségét, közös gyerekeiket. Kiskorú fiait többször is elkergette otthonról – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Pirger Csaba beszámolója szerint az 50 éves férfi házasságából négy, jelenleg 7 és 24 év közötti gyermek született. A szülők közötti viszony az apa munkanélkülisége, illetve labilis mentális állapota miatt megromlott, a férfi a betegsége miatt mindenkiben rosszindulatot és fenyegetést lát, amire kirobbanó dühvel reagál.

A kiszámíthatatlan viselkedés miatt a család folyamatos stresszhelyzetben és félelemben élt, volt, hogy a már felnőttkorú lánya azért hívott rendőröket, mert az apja a lakásban tört-zúzott. A körülmények miatt az anya még 2015-ben albérletbe költözött a gyerekekkel, de a férje ott is fenyegette őket, előfordult, hogy az óvodába együtt autózva a nőt minden előzmény nélkül megütötte, majd kidobta a mozgó járműből.

 A történtek miatt a Nagykanizsai Járásbíróság 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben, az anya azonban kötődött a férjéhez, ezért vissza is költözött hozzá a gyerekekkel. Később felnőtt gyermekeik elköltöztek, a férfi viselkedése azonban nem változott.

A férj és a feleség hol együtt élt, hol szétköltöztek, az anya egy időben külföldön vállalt munkát, a gyerekeket pedig a férjére hagyta. A megyei kormányhivatal nagykanizsai gyámügyi osztálya családgondozót és esetmenedzsert rendelt ki a gyerekek mellé, az apa azonban a szakemberekkel nem volt hajlandó együttműködni, velük szemben is agresszív magatartást tanúsított.

Elhanyagolta a rábízott gyerekeket, koloncnak nevezte őket, rendszeresen bántalmazta, többször felügyelet nélkül hagyta mindkettőt, illetve az óvodában is folyamatosan konfliktusai voltak a nevelőkkel. Nem egy esetben rendőrök keresték meg az apát, vagy ők vitték haza az egyik gyereket, aki a szülője keresésére indult. 

 A kiskorúakat többször elzavarta otthonról, a gyerekek ilyenkor a rokonaikhoz menekültek.

A vádirat szerint a férfi a magatartásával súlyosan veszélyeztette gyermekei érzelmi-értelmi fejlődését.

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

Close
loading...