HUNGARY'S

magyar hírportál

Gyász!Meghalt a híres magyar Doktor

loading...

Kedd reggel elhunyt a Péterfy Sándor utcai kórház utolsó, krónikus betegekkel foglalkozó érsebésze, dr. Tóth Gyula. Ez eddig nem látott helyzetet eredményezett: orvos nélkül maradtak a betegek. Őket most a GOKI fogadja, de ahogy azt a Medical Online írja, a nagy forgalmú baleseti centrum érsérültjeit egyelőre nem tudják ellátni.

loading...

Dr. Tóth Gyula már hónapok óta egyedül vitte a szakterületet, emellett vállalta a havi harminc nap készenlétet a baleseti központ ügyeleteseként. A doktor úr halála után a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) vis majort jelentettek. Tegnap reggel a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája felajánlotta, hogy részt vesz az akut baleseti érsérültek ellátásában, ennek nyomán átvette a Péterfy baleseti központját és a tervezett érműtétre váró betegeket is.

Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása – értesült a MedicalOnline. A sebészt Dr. Tóth Gyulának hívták.

A lap azt írja, hogy kedden reggelre “nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora”. Emiatt már nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban. A Nemzeti Népegészségügyi Központnak vis majort jelentettek.

Kedden reggel a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy kisegíti az akut baleseti érsérülések ellátásában a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központját. Ezen kívül a tervezett érműtétre váró beteget átvette.

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái már márciusban megmutatkoztak, amikor a Péterfy Kórház lemondta az akut érsebészeti ellátást. A Péterfy orvos nélkül maradt krónikus betegeit a GOKI fogadja ugyan, de a nagy forgalmú baleseti centrum érsérültjeit egyelőre nem tudják ellátni.

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...