HUNGARY'S

magyar hírportál

VÉGE A hagyományos temetéseknek! Se koporsó, se fejfa – ilyen az új temetés! Sokak szerint iszonyú durva! Szerinted?

loading...

Se koporsó, se fejfa – sok országban egyre népszerűbb a zöld temetés
Csak Nagy-Britanniában már 360 öko-temető működik. Vannak közöttük orchidea-kertek, erdők, tengeri partszakaszok és egyszerű rétek is.

loading...

2019-ben is már egyre többen zöld temetést választották, melynek lényege, hogy az elhunytat a lehető legegyszerűbb módon adják vissza a puszta, sokszor jelöletlen földnek.

A nagy és drága, keményfából készült koporsókat egyszerű, biológiailag lebomló dobozok vagy leplek helyettesítik. Nincsenek sírkövek, sírboltok, minimálisra csökkentik a sírhelyre utaló jelzéseket is. A holttesteket nem balzsamozzák be, így bomlásukkor nem mérgezik a talajt.

„A lényeg az ősi, elemi egyszerűség” – fogalmaz Ken West, A kézikönyv a természetes temetéshez című, 2010-ben megjelent munkájában.-írja a https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/

Semmi más nem jelöli az egyes sírhelyeket, mint egy kis palatábla a fű alatt, vagy egy facsemete. Minden mást, amit a gyászolók visznek, a virágcsokroktól a kis emléktáblákig, elszállítanak onnan a szertartás végeztével. Az emberi ténykedésre csupán egy sóderrel felszórt parkoló, és egy fából készült jelzőtábla utal.

A zöld temetéssel az emberek nemcsak a természetet kímélik meg, hanem szeretteiknek lehetőségük nyílik megszabadulni a hagyományos temetések túlzásaitól is.-itt olvashatod a teljes cikket!

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

Close
loading...