HUNGARY'S

magyar hírportál

Őt gázolták halálra ! Kristóf mindössze 12 éves volt, ez történt azon a napon

loading...

Egész Újlengyel gyászolja a 12 éves K. Kristófot, akit halálra gázoltak, miközben a barátaival biciklizett. A kisfiút egy helybéli férfi ütötte el, a szörnyű tragédia után a gyermek családja és a gázoló is összeroppant.

loading...

Pár másodpercnyi figyelmetlenség és egy útra belógó bokor – csupán ennyi kellett ahhoz, hogy egy baráti biciklizésnek induló nyári program tragédiába torkolljon Újlengyelben. A haverokkal tekerő Kristófot hétfőn délután saját falubelije gázolta halálra a főúton, a szülők azonban még a legnagyobb tragédia közepette sem keresnek bűnbakot.Hirdetés

A gyerekeik jelentik számukra a mindent.

Nem túlzás állítani, hogy az egész települést sokkolta a hétfői 

tragédia. Kristófot, a mosolygós, szőke kisfiút mindenki ismerte és szerette a környéken, ahogyan nevelôszüleit is.

– Tündéri fiú, a helyi templomban volt ministráns. Minden szülő ilyet kíván magának: jó tanuló, vidám, nevetős srác – mondta szomorúan a Borsnak egy, a családot ismerő asszony. – A szülei imádták őt, és a bátyját is, nagyon jó testvérek voltak. Gyakran láttuk erre tekerni a fiúkat, utoljára aznap. Pont arrafelé mehettek, ahol ez a borzalom megtörtént, akkor még nevetve viccelődtek a többiekkel. Egész éjszaka nem aludtam, csak sírni tudtunk. Nem tudjuk, hogy a szülei hogyan vészelik át ezt az egészet, nekik a gyerekeik a mindenük. Csak remélni tudjuk, hogy az idősebb fiuk, Zolika, tartja bennük a lelket, de ő is összetört, imádta az öccsét – mondta lehajtott fejjel.

15 métert repült biciklijével a kisfiú

Az út, ahová aznap Kristóf a barátaival kiment, jól ismert hely a környéken, gyakran tekernek arra a srácok.

– A főutat nemrég aszfaltozták le, azóta sokan bátrabban hajtanak ott. De amúgy bárki kiengedi ide a gyerekét egyedül, a kisebbeket is – mondta az asszony. A baleset is itt történt: a kis Kristóf a barátaival érkezett egy aprócska leejtőről, ahol keresztezte az útja falubelijét, Norbertét. A férfi a nemrég lebetonozott úton jött a kocsival, nem messze a házától, amikor Kristóf megérkezett. Bár fékezett, az ütközést nem tudta elkerülni, Kristóf biciklistől repült közel tizenöt métert.

– Esélye sem volt. Valószínűleg az útra belógó bokortól Kristóf nem vette észre az autót, ami picit gyorsabban haladt. Kettős tragédia ez, itt két család élete is tönkrement, mert ezt Norbi, a gázoló sem fogja ép ésszel átvészelni. Azt hallottuk, hogy a baleset óta szinte élő halottként járkál – tette hozzá az ismerős, aki szerint a Kristóffal bicikliző gyerekek is végignézték az egészet, azóta sem tértek magukhoz.

Leszállították a buszról a mit sem sejtő apát.

Kristóf családja együtt próbálja átvészelni a tragédiát. A családfőt, Zoltánt a buszon értesítették a szörnyűségről.

– A nagyobbik fiammal jöttünk haza fociedzésről, amikor 

leszállítottak a buszról, és mondták, hogy baleset történt a fiammal – mondta megtörten Zoltán. – Mint mindig, aznap is a barátaival ment ki. Gyakran bicikliznek errefelé. Az igaz, hogy amióta leaszfaltozták, sokan versenypályának használják azt a szakaszt. Ez az egész felfoghatatlan fájdalom – mondta halkan.

Az apa elmondta, ismeri a fiát elgázoló férfit, a baleset óta azonban nem beszéltek. Zoltán biztos benne, hogy Norbert vállán is hatalmas súly van.

– Nem keresek bűnbakot – mondta az apa.

A helyiek is felelősségteljes férfinak ismerik a gázolót.

– Sosem száguldozik esztelenül, főleg nem lakott területen. Pár száz méterre a baleset helyszínétől lakik, valószínűleg oda igyekezett munkából. Kellene oda egy tábla, vagy figyelmeztetés, nehogy a jövőben még több ilyen történjen. Főleg, hogy nem messze onnan ott egy óvoda, ki tudja, még mi történhet – vélekedtek a helyiek.

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...