HUNGARY'S

magyar hírportál

Bűnösnek találták a vak férfit aki elesett, és ezzel megrongált egy szabálytalanul parkoló luxusautót

A hatóság álláspontja szerint viszont a kocsi nem szabálytalanul parkolt, a férfi pedig szándékosan rongálta meg a járgányt.Bűnösnek talált a bíróság egy súlyosan látássérült 48 éves férfit, N. Zoltánt, aki átesett egy luxusautón, ami állítása szerint szabálytalanul parkolt a járdán – írja a Blikk.

A lap szerint a férfinak a bűnügyi költségeken kívül rongálás miatt 60 ezer forintot kell fizetnie.„NEM AKARTAM HINNI A FÜLEMNEK, AMIKOR A BÍRÓ KÖZÖLTE, HOGY BŰNÖS VAGYOK. AZT GONDOLTAM, NINCS IGAZSÁG A FÖLDÖN, HA EZ VELEM MEGTÖRTÉNHET. GONDOLOM, AZ SEM NÖVELTE AZ ESÉLYEIMET, HOGY AZ ELLENÉRDEKELT FÉL EGY RENDŐR. Ő VALAMIÉRT HITELESEBB A BÍRÓSÁG SZEMÉBEN, MINT EGY SÚLYOSAN SÉRÜLT EMBER”– mondta a férfi az ítélethirdetés után.

A cikkben felidézik, hogy Zoltánt akkor érte utol a balszerencse, amikor Mezőkövesden a kisfiával és vakvezető kutyájával sétált. A férfi nekiment egy – véleménye szerint szabálytalanul parkoló – Audinak.„AZ EGYIK KEZEMMEL A KISFIAMAT FOGTAM, A MÁSIKBAN A KUTYA PÓRÁZA VOLT. AMIKOR NEKIESTEM A KOCSINAK, A PÓRÁZ BELEGABALYODOTT VALAMELYIK ALKATRÉSZBE, AMI MÁR NEHEZÍTETTE A MOZGÁSOMAT, KÖZBEN PEDIG ARRA IS FIGYELNEM KELLETT, HOGY A GYEREKNEK NEHOGY BAJA ESSEN. LEHET, HOGY EKÖZBEN MEGSÉRÜLT AZ AUTÓ VALAMELYIK RÉSZE, DE HOGY ÉN SZÁNDÉKOSAN NEM OKOZTAM KÁRT, AZ BIZTOS! MIUTÁN SIKERÜLT ÖSSZESZEDNI MAGAM, A GYEREKET ÉS A KUTYÁT, HAZAMENTÜNK, HOGY PICIT LEÜLJÜNK ÉS MEGNYUGODJUNK. A KISFIAM NAGYON SÍRT, ALIG TUDTUK A PÁROMMAL MEGVIGASZTALNI. PÁR PERCCEL KÉSŐBB ÉKTELEN ORDIBÁLÁST HALLOTTUNK, AZ AUTÓ TULAJDONOSA AZT KIABÁLTA, HOGY MEGRONGÁLTAM A KOCSIJÁT, EZÉRT FELJELENT”– mondta Zoltán, aki a családjával – leginkább a történtek miatt – elköltözött a településről, és ma már Budapesten él.

A hatóság álláspontja szerint a kocsi nem szabálytalanul parkolt, Zoltán pedig szándékosan rongálta meg a járgányt, többször belerúgott, 60 ezres kárt okozva, amiért most benyújtották neki a cechet.„HA NEM ÁLLT TILOSBAN AZ AUTÓ, HOGYAN TUDTAM ÉN, A VAK EMBER MEGTALÁLNI ÉS MEGRONGÁLNI? VICC AZ EGÉSZ! A ROKKANTSÁGI NYUGDÍJAM 70 EZER FORINT, EBBŐL KELL A BÜNTETÉST KIFIZETNEM”– mondta a férfi.Ügyvédje nagyon bízott abban, hogy a bíróságon felmentő ítélet születik.„ÓRIÁSI TANULSÁG EZ AZ ÍTÉLET MINDEN FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBER SZÁMÁRA. A KÖRNYEZET FIGYELMETLENSÉGE MIATT MÉG ŐK KERÜLHETNEK BAJBA. SAJNOS, ITT IS EZ TÖRTÉNT”– vélekedett Lichy József.

loading...
loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...