HUNGARY'S

magyar hírportál

Ha ezt a hangot adja ki valaki, már csak 23 órája van hátra

loading...

Nem legenda a halálhörgés – így ismered fel, ha nagy a baj.

loading...

Agónia

Ha valakit nem hirtelen ér a halál, hanem a szervezete működése folyamatszerűen áll le, átesik az agónián, vagyis a haláltusán. Ez néhány perctől akár órákig is tarthat. A tudat sokszor tiszta, de a beteg lehet zavart, vagy akár eszméletlen is. A légzés is megváltozik ebben a szakaszban. A Medical News Today beszámolója szerint, több orvos és egészségügyi dolgozó is beszámolt már arról, hogy a haldokló emberek egy jellegzetes hangot adnak ki a haláluk előtti órákban, ami összetéveszthetetlen más zörejjel.

A halál hangja ezerarcú

A halálhörgésről azt gondolhatjuk, hogy egy túlkapó adaléka a horrorfilmeknek, de valójában az emberi élet kimúlása éppolyan teátrálisnak tűnhet, mint a filmeken. A haldoklás nyilvánvalóan nem szép látvány: a folyamat része, amikor az emberek már nem képesek nyelni, köhögni vagy más módon tisztítani a nyálat vagy más váladékot a torok hátuljáról, így légzés közben ijesztő, szörcsögő hangot adnak ki – részletezi a tanulmány. Beszámoltak a szakértők továbbá olyan esetekről is, amikor a recsegő hang helyett, lágyabb nyögések vagy hangos kuncogás vagy horkolás hagyja el a haldokló ajkait.

Az utolsó 23 óra

A gyakorlat szerint ilyenkor oldalra fordítják a beteget, benedvesítik a száját, vagy felemelik a fejét, hogy a lerakódott váladéktól megszabadulhasson. A halálhörgés hangját szörnyű lehet a haldokló ember szeretteinek hallani, azonban a beteg ebben az állapotban már nem érez fájdalmat, vagy rosszullétet. A “halál hangja” ugyanis azt jelzi, hogy már nagyon közel a halál, átlagosan 23 órán belül be is következik.

loading...

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

Close
loading...