HUNGARY'S

magyar hírportál

Vörös riasztást adtak ki az egész országra! Csak este szellőztessen, napközben tartsa csukva az ajtókat, ablakokat, ne teregessen a szabadba, erkélyre!!!! Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

loading...

Újra vörös riasztás az országban – most a parlagfű támad!Az ország legnagyobb részén a parlagfű koncentrációja eléri a nagyon magas szintet, minden allergiás erős vagy igen erős tünetekre számíthat.Az Országos Közegészségügyi Intézet Parlagfű Pollen Riasztási Rendszerében az Északi-középhegység középső területeinek kivételével országszerte II. fokú riasztás lépett életbe.

loading...

Forrás: oki.antsz.hu.

Magas parlagfű pollenkoncentráció esetén és megfelelő gyógykezelés hiányában, az allergiásoknak számítani kell atünetek megjelenésére: tüsszögés, vizes orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás, garatviszketés, fülviszketés, könnyezés, szemviszketés, “piros szem” (kötőhártya-gyulladás), szemfáradékonyság, fáradtság- és levertség-érzés, nagyobb alvásigény is előfordulhat.A parlagfű pollenkoncentráció emelkedésével egyre fokozódik az asztmás tünetegyüttes jelentkezésének valószínűsége is.

Forrás: oki.antsz.hu.

Autóban is tartsuk zárva az ablakokat, és használjuk inkább a belsőkeringésű, pollenszűrővel ellátott légkondicionálót.Ami a szabadidős programokat illeti, célszerű figyelembe venni, hogy a pollenkoncentráció nemcsak reggel öt és tíz óra között, de száraz, meleg, szeles időben is különösen magas. Ilyenkor tanácsos inkább zárt térben tar-tózkodnunk, sportoláshoz pedig az edzőtermet választani. Nyáron ne a szabadban teregessünk, a frissen mosott, nedves ruhákon ugyanis könnyen megtapadnak a pollenek, így a ruha viselése közben fokozottan jelentkezhetnek a tünetek.

Allergiások számára ajánlott az esténkénti hajmosás, így megelőzhetjük, hogy az éjszaka folyamán belélegezzük a hajunkról a párnánkra tapadt polleneket. Ügyeljünk az étkezésre is. Nem ritkán az allergiás panaszok az allergiaszezonban olyankor is erősödnek, amikor nincs a környezetünkben emelkedett allergénkoncentráció. Ez az úgynevezett keresztallergia, amelynek fontos ismertetőjele a szájüregben érzett kellemetlen viszketés, ajak- vagy nyelvduzzanat. Parlagfű-allergiásoknál a görögdinnye, sárgadinnye, para-dicsom, uborka fogyasztása mellőzendő, ha ezeket a tüneteket észlelik.

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...