HUNGARY'S

magyar hírportál

Tátva marad a szád: Ennyi pénzt keres Majka a koncertezéssel

loading...

Az ország egyik legszegényebb vidékéről, kevés munícióval, de annál több ambícióval érkezett a fővárosba, hogy egy valóságshow szereplőjeként egy csapásra az egész ország megismerje. Nagyszájú, csóró fiúból előbb ózdi hős lett, majd feltörekvő rapper, s ma már a hazai szórakoztatóipar talán legolajozottabban működő nagyüzemét működteti: ő a legkelendőbb tévés személyiség és a popszakma favoritja. Amerikában „self made man”-nek hívnák, aki önmagát menedzselve jutott a csúcsra. Mert most épp ott áll, és learatja sikerének bőven termő gyümölcsét.

loading...

Nem olcsó mulatság egy Majka és a ők koncert, de a stáb meg is dolgozik a pénzéért. Majoros Péterék öt teherautónyi hang- és fénytechnikával utaznak, és helyszínenként kétórás, látványos show-t adnak.

Majka, aki az elmúlt években kétségtelenül az ország egyik legfelkapottabb előadójává nőtte ki magát, nem titkolja, hogy mennyit keres. A napokban az Indexnek adott hosszú interjúban nemcsak Curtisszel való viszonyáról és a három évvel ezelőtti nehéz időszakáról (pánikrohamok gyötörték, az idegösszeomlás szélén állt) beszélt, hanem a bevételeiről is. Mint minden témáról, erről zavarba ejtő őszinteséggel nyilatkozott.

– Nem titok, minket meg lehet rendelni, 3,5 millió forint plusz útiköltségért megyünk – válaszolta riporteri kérdésre Majka. – Ezzel az árral benne vagyunk Magyarországon a top ötben, vagyis a legdrágábbak közé tartozunk. Ezért a pénzért sem megyünk akárhová. Politikai rendezvényre például nem megyünk, amit néha nagyon nehéz kiszűrni, mert a falunapokhoz általában kötődik valamilyen politikai érdekeltség. Azért ekkora a gázsi, mert ez egy 24 fős stáb gázsija, öt teherautóval megyünk, és ezen felül azért is ekkora a gázsi, mert ez megszűri azokat a helyeket, ahova valójában nem is akarunk elmenni. El akarjuk kerülni a kamuhangosításos, összetákolt színpados bulikat.

Majka, a hivatalos Facebook- oldalának tanúsága szerint, jú­niusban hat, júliusban tizenegy, augusztusban tíz nagykoncertet adott. A nyári 27 koncerten a 3,5 millió forintos gázsival számolva 94,5 millió forintot kaszált, ami – akárhogy is osztozik a többi szereplővel – szép summa. Menedzsernek nem kell százalékot fizetnie, a rapper ugyanis az amerikai módszer híve, önmaga menedzsere. Egy lapunknak névtelenül nyilatkozó, népszerű zenész szerint zenekaronként eltérő az osztozkodás mértéke.

– Nyilvánvaló, hogy az kapja a legtöbb pénzt, akinek a nevére jegyet vesz a közönség – magyarázza a muzsikus.

– A frontember, az „arc” általában hetven százalékot tesz el, de hangsúlyozom, az arány minden zenekarnál más és más a körülmények függvényében. Egy kísérőzenész, mondjuk egy gitáros, általában ötvenezer forint körül keres Magyarországon, de ez megegyezés kérdése – magyarázza, majd hozzáteszi: – Ez a szám viszont nagyon csalóka. Mert vannak haknizenészek, akik hétvégénként fillérekért mennek bulikba, de megcsinálnak egy hétvégén 15–20 haknit, és megkeresnek egy hétvégén egymilliót úgy, hogy senkinek nem tűnik fel.

A jelenleg futó nagykoncertes fiatal zenészek pedig, ki tudja, meddig lesznek csúcson – Majkának talán van rá esélye –, ritka köztük az, aki 20–30–40 éven át népszerű marad a szakmában, vagyis nekik most kell megtolniuk a bringát.

Nem csak koncertekkel keres

Majka abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem csak a bulikból származik bevétele. A zenész jelenleg a TV2 alkalmazásában áll, és bár titkosak a szerződései, nyilvánvaló, hogy nem aprópénzért vezeti a műsorokat. Emellett komoly bevétele származik a YouTube csatornájából is, a sokmilliós letöltésű klipjei után tetemes reklámbevételeket könyvelhet el. Tudatosan használja a közösségi médiát is, Facebook-oldalán időről időre nagyvállalatok reklámjai tűnnek fel.

Szerettük volna megszólaltatni a témában Majoros Pétert, de nem reagált a megkeresésünkre.

Next Post

Previous Post

© 2019 HUNGARY'S

hungarys.info

loading...